Blocky Pics is supported by

 

Dutch Masters @ Oss

De nieuwe impulsen die vorig jaar aan de Dutch Masters werden gegeven werpen vrucht af. De Witte Ruysheuvel in Oss is een schitterende crossbaan. De promotor heeft zijn werk gedaan en de club kon de open doelkans gewoon binnen trappen. Als Belgische schrijvelaar, kunnen we alleen maar positief jaloers zijn over hoe het Nederlands kampioenschap wordt aan gepakt. Want er was veel, heel veel volk afgezakt naar Oss, en die hebben het zich geen seconde beklaagd.
De MXGP openingsreeks was een IceOne verhaal. Max Nagl, Gauthier Paulin en Max Anstie dreven het tempo zo hoog op dat niemand daar bij raakte. Achter deze drie een sterke Arnaud Tonus, Kevin Strijbos en Shaun Simpson. Want Tonus gaf geen krimp ondanks de plaagstoten van Strijbos. Maar het venijn zat in de staart. Simpson kon als enige nog versnellen. Vijf ronden voor tijd walste hij over Strijbos, Anstie en Tonus naar de derde plaats. Strijbos betaalde het gelag en werd in de slotronde overnieuw gepasseerd door Anstie, die vijfde werd achter Tonus.
Howla en Jeffrey Herlings dan? Wel die was redelijk mee weg in de start, maar kwam na een ronde pas als elfde door. Jeffrey moest toch een paar ronden lang jagen op Filip Bengtsson, die op zijn beurt druk zette op twee Belgen: Jeffrey Dewulf en Yentel Martens. In de tweede koershelft zat Herlings zevende maar kon niet meer opschuiven.
Weer Nagl en Paulin namen het initiatief in handen voor de tweede reeks. Ditmaal was Herlings wel goed mee en het duurde niet lang eer hij over Paulin naar het wiel van Nagl reed. Die probeerde zich nog wel lost te werken, maar Herlings liet niet begaan. Hij veroverde de leiding en gaf ze niet meer uit handen. Achter die twee veranderde er eigenlijk niks meer. Er werd ontzettend snel gereden maar Paulin werd derde voor Anstie, Simpson en Strijbos.
De eindzege was voor Nagl, voor Paulin en Herlings. De Belgen dan: Strijbos als zesde, Martens op acht, Damon Graulus tiende voor Dewulf en Kevin Wouts werd veertiende. Daarna kregen we nog op 22 Dietger Damiaens, Erik Willems (28), Nolan Cordens (34) en Cyril Genot, die vroeg uit koers viel in de eerste manche.

Blocky Pics
Bron MX World.be

March 26, 2017

Blocky Pics is proudly powered by One.com
and the Theme Adventure by Eric Schwarz
©Chris Blockhuys 2017

Blockypics.be

MX Photography