Blocky Pics is supported by

 

GP Lommel

Bax-Stupelis winnen, Willemsen-Bax demonstreren, Vanluchene-van den Bogaart consolideren.

Zo, met de titel weet U bijna alles over de Denicol GP voor zijspannen in Lommel. Maar uiteraard gaan we wel wat dieper in op een in geslaagde GP. Al viel de support race wat bleek uit wegens te weinig deelnemers. Maar het publiek was op de afspraak en genoot van twee mooie reeksen. De eerste stond bol van de spanning. De tweede liet vele monden van verbazing open vallen over zoveel 'sportief geweld' op een zijspan.
Willemsen, Dierckens-Rostingt en Varik-Daiders braken uit in de start, maar Dierckens zou al na een ronde terug zakken naar de zesde plaats. Voorin bleef Willemsen op kop vooo Varik, en die twee gingen los. Van Werven-Mans posteerden zich op drie voor Bax, terwijl Brown-Millard eigenlijk heel goed mee draaiden. Wie we misten vooraan?
De nummers twee in de WK-stand Hermans-Musset en de leiders, Vanluchene-van den Bogaart. Hermans was pas via de herkansing in de race geraakt maar de 26ste startplaats verneukte hun eerste manche. De Red Plate wist al snel dat er geen zesde GP-zege op rij zou komen. Varik reed op zeker ogenblik in het wiel van Willemsen, terwijl Bax na vijf ronden over Van Werven raakte. Maar we dachten dat de wedstrijd gereden was. Bax telde immers 16 seconden achterstand op de leiders. Maar 'Never Give Up' plooiden zich dubbel. Toch hadden ze twaalf ronden nodig om voorbij Varik te fietsen, om dan in een kattensprong naar het wiel van Willemsen te jumpen. Twee ronden voor tijd reden ze wiel aan wiel. En dan ging het dramatisch mis voor Willemsen die stil kwam staan in de binnenbocht. Een verbouwereerde Bax knalde er zelfs op. Kon zich snel vrij maken, maar dat was eigenlijk niet nodig want het span van Willemsen was stuk gegaan. Een late maar goed beloonde zege, al zullen we nooit de uitslag van het duel dat er niet kwam weten. Voor wat volgde viel er dus een geschenk uit de bus door de pech van Willemsen. Varik, leeggereden, werd tweede voor Brown, die moedig kreeg wat hij verdiende. De piepjonge Veldman werd vierde voor Vanluchene en Van Weven. Zo deden Marvin en Ben eigelijk een goede zaak. Bax liep wel in, maar met Willemsen en Hermans kregen de rivalen toch een tik.

Reeks twee dan. Wat een machtsontplooiing kregen we te zien. Veteraan Willemsen spoorde zijn kar de holeshot in voor Dierckens, Varik, Bax, Vanluchene en van Werven. Veldman had de boot gemist en ook Hermans zat nog maar eens in de hoek waar klappen vielen. Was het op adrenaline of revanche gevoelens? We weten het niet. Maar wat Willemsen-Bax uit hun mouwen schudden was wereldklasse. Gemiddeld reed hij vier tot vijf seconden sneller dan de tegenstand, die eigenlijk al meteen werd murw geslagen. De winnaars waren - behoudens een ramp- al heel snel bekend want niemand kon het wiel van Willemsen nog maar benaderen. Maar er kwam vuurwerk, al ging dat niet meteen gepaard met positie wijzging. Een vijftal teams zaten mekaar fel in de haren.
Het duurde tot in de negende ronde eer Dierckens een fout zag afgestraft en twee plaatsen verloren. Varik die lekker tweede dacht te worden nam over maar werd gecounterd na twee ronden door Bax. Lommel een boogscheut van Bergeijk was immers zo goed als een thuiszege. Ze namen sportief wraak op Willemsen, die wel de reeks won, maar zijn GP-zege van vorig jaar niet kon herhalen. Even had het er op geleken dat ook Vanluchene zich met die duels kwam bemoeien, maar een weggesmeten bril hypothekeerde het vermogen van Ben van den Bogaart. De twee zouden nog gepasseerd worden door Van Werven. De mooiste remonte van de dag kwam van Veldman die vanuit allerlaatste stelling toch nog negende werd. en wie nu het meest gelukkig was? Wel dat zouden Dierckens-Rostingt kunnen zijn die naast Bax en Varik het podium haalden. Geen podium voor Vanluchene, maar al bij al toch slechts enkele punten toegegeven op Bax. Zeg maar een veldslag verloren.

Blocky Pics
Bron MX World.be

June 24, 2018

Blocky Pics is proudly powered by One.com
and the Theme Adventure by Eric Schwarz
©Chris Blockhuys 2018

Blockypics.be

MX Photography