Blocky Pics is supported by

 

GP Roggenburg                                                                                           GP Rudersberg

                              

Klik op de affiche voor meer info

Blocky Pics

April 4, 2017
Keiheuvel@ Balen
August 15, 2017
BK SMX @ Hasselt

July 23, 2017
SMX GP @ Bessenbach
 • Op de warme zondag stroomde de ”Sattel” vol. Talrijke toeschouwers wilden bij deze Grand Prix 2017 zijn wat ook dit jaar weer een van de topevenementen was op de kalender van deze 50-jarige club. Tijdens de warm-up training gaven Valentin Giraud/Elvijs Mucenieks nog maar eens hun snelle visitekaartje af. Weer deden Willemsen en Bax circa een seconde langzamer over een ronde. Voor de wedstrijd zou dat niets zeggen. Daniel Willemsen/Robbie Bax zijn op dit moment in het seizoen zeer goed op dreef en dat was niet anders op de ”Sattel”.

  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  SBR MX.nl

  July 15, 2017
  SMX GP @ Lommel

  Julian Veldman klopt Etienne Bax in de kwalificatie
  Na 8 jaren in Neeroeteren en 8 jaren in Genk moest de MC Maasland haar Grand Prix Zijspancross opnieuw verplaatsen. Nu ging het naar het Stedelijke Motorsport Centrum in Lommel. Een prachtige vaste accommodatie met diverse gebouwen en een verhard rennerskwartier. De baan in Lommel is van het type zeer zware zandbaan. Het zou iedereen moeite kosten hier vlot rond te komen.

  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  SBR MX.nl

  July 8, 2017
  FFM SMX@ Champ Le Duc

  Blocky Pics

  June 26, 2017
  SMX GP @ Chaumont

  Bax en Giraud wonnen de stoffige kwalificaties
  In de heuvels van de Franse Haute-Savoie vond de 4e ronde van het Wereldkampioenschap zijspancross plaats bij de MC Chaumont 74. Een prachtige baan gesitueerd tegen de hellingen. Chaumont bleek een klein dorpje in de heuvel zo’n 40 km van Geneve. Twee zon overgoten zomerse dagen. Een aanslag op de conditie van de rijders die onder deze warme omstandigheden goed voor zichzelf moesten zorgen. Voldoende rusten en vooral vocht tot zich nemen was het devies.

  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  SBR MX.nl

  June 03, 2017
  FFM Sidecar @ Torcé en Vallée

  In Torce en Vallee waren weer heel wat toeschouwers komen opdagen voor een spannende zijspandag op het smalle maar mooie circuit. Pechvogels van de dag zijn Giraud-Mucenieks, tijdens de trainigen werd wel de snelste ronden gereden maar hierbij kwam Mucenieks ook hard in aanraking met de zijspanbeugel. Tijdens de pauze naar de reeks toe was duidelijk dat hij verder moest voor verzorging door teveel pijn aan de ribben.
  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  Bron smxpics.be

  May 26, 2017
  FFM Sidecar @ Dole

  Blocky Pics

  May 1, 2017
  SMX GP @ Oldebroek Saturday

  1e Kwalificatie
  De eerste kwalificatie van 2017 was er direct eentje met hectiek. Het boordje van 5 seconden werd gedraaid, de motoren brulden maar het hek wilde niet vallen. Dat was slecht voor de koppeling van de motoren die op toeren stonden te loeren. Na een test kon iedereen weer achter het hek opstellen en ging het vlekkeloos naar beneden. De start liep alles behalve vlekkeloos voor Daniel Willemsen/Robbie Bax. De bak met Bax erin kwam ver omhoog. Gelukkig kon het ervaren paar de boel weer recht krijgen maar de start was volledig mislukt. Even verderop na de eerste bocht werden Willemsen/Bax in de valpartij meegesleurd. Weiss/Schneider waren in de zandwal gereden en sloegen om en konden door andere rijders niet meer ontweken worden. Een ravage waarbij ook Bax en Willemsen betrokken waren. Geen mislukte start van Julian Veldman/Jorrit v.d.Putten. Die gingen voorop voor Stuart Brown/Joe Millard en Valentin Giraud/Elvijs Mucenieks. Verder lezen onder het logo van AMS

   

  Blocky Pics
  SBR MX.nl

  April 16, 2017
  BK SMX @ Lommel

   

  Blocky Pics

  April 5, 2017
  Dutch Masters @ Oss

  De nieuwe impulsen die vorig jaar aan de Dutch Masters werden gegeven werpen vrucht af. De Witte Ruysheuvel in Oss is een schitterende crossbaan. De promotor heeft zijn werk gedaan en de club kon de open doelkans gewoon binnen trappen. Als Belgische schrijvelaar, kunnen we alleen maar positief jaloers zijn over hoe het Nederlands kampioenschap wordt aan gepakt. Want er was veel, heel veel volk afgezakt naar Oss, en die hebben het zich geen seconde beklaagd.
  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  Bron MX World.be

  March 26, 2017
  ONK SMX @ Varsseveld

  Bax/Musset winnen ook tweede ONK Zijspancross in Varsseveld
  Etienne Bax en Nicolas Musset hebben de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld weten te winnen. Bax won op overtuigende wijze de eerste manche en dit was voldoende om de eindzege te pakken. In de tweede manche werd de wedstrijd na zeven minuten afgevlagd en niet opnieuw verreden waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was. Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  Bron Motocrossplanet.nl

  March 19, 2017
  BMB @ Moerbeke Waas

  Blocky Pics

  March 12, 2017
  ONK Smx @Lochem

  Bij de zijspannen was het gelijk spannend want van Daele/van den Bogaert, Willemsen/Bax en Bax/Musset zaten gelijk aan de kop. Willemsen/Bax kregen een tegenslag voor de kiezen want de machine sloeg af door een probleem met de stopknop en daardoor vielen ze ver terug. Van Daele/van den Bogaert hielden lang stand maar in de tweede helft van de manche namen Bax/Musset het commando over. Met straffe rondetijden sloegen ze een gat en wonnen de manche voor Van Daele en de sterk rijdende combinatie Veldman/van der Putten. Willemsen kreeg tijdens zijn inhaalrace nog een keer met hetzelfde probleem te maken waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste plaats.

  Tijdens de tweede manche hadden ze een mooi gevecht met Bax/Musset maar die gingen bij een inhaalmanoeuvre in de fout waardoor Willemsen onbedreigd naar de zege kon rijden. Hermans/van Gaalen werden tweede voor Bax/Musset en Veldman/van der Putten.
  Bax/Musset zijn de eerste leiders in het kampioenschap voor Veldman/van der Putten en Willemsen/Bax.

  enkele foto's van het NK in Lochem

  Blocky Pics
  Bron Motocrossplanet.nl

  March 5, 2017
  VLM @ Lommel

  Blocky Pics

  Februari 26, 2017
  SMX of Nations @ Dardon Gueugnon

  Om 11 uur reeds ging de eerste race van start. Het was frisjes en de bergachtige omgeving was nog helemaal in een mistgordijn gehuld toen het starthek de eerste keer viel.
  Het werd alvast geen race voor hartlijders, want het was pas bij het vallen van de finishvlag, dat met zekerheid kon gezegd worden wie de zeven eerste plaatsen zouden innemen.
  Bax-Bax startten op kop, maar raakten hun naaste achtervolger, de zichzelf overtreffende Lukas Cerny, niet kwijt. De Tsjech, zelf opgejaagd door Daiders, Adriaenssen en Vanluchene (vanaf rij twee gestart !) kon niet anders dan gas geven, en zo ontstond er een kopgroep van vijf, die na tien minuten nog wat aangroeide. De Tsjechische broers Cermak die op de tweede rij waren gestart, hadden ondertussen wat opruimingswerk verricht en kwamen aansluiten. Na een kwartier deed de Franse kampioen Auvray hetzelfde, en toerden ze met zijn zevenen rond op een zakdoek. Het minste foutje kon zwaar worden afgestraft in zo’n drukke bedoening. En zo geschiedde.
  Verder lezen onder het logo van AMS

  Blocky Pics
  Bron Sidecarcross.be

  Oktober 10, 2016

  Blocky Pics is proudly powered by One.com
  and the Theme Adventure by Eric Schwarz
  ©Chris Blockhuys 2017

  Blockypics.be

  MX Photography