Blocky Pics is supported by

 

                                        If you want your logo here contact me
GP Castelnau de Lévis                                                              GP Oss
                                                                                    

Klik op de affiche voor meer info

Blocky Pics

Januari 20, 2018
BK SMX Moerbeke-Waas
March 11, 2018
ONK Lochem
March 4, 2018
Openings GP Oss

Nederlandse kanshebbers bij start van het wereldkampioenschap zijspancross in Oss
De start van het wereldkampioenschap zijspancross en het Europees Kampioenschap Quads zal op Nederlandse bodem gehouden gaan worden. In het weekend van 24 en 25 maart vormt circuit de Witte Ruysheuvel in het Oss het platform voor een spannende seizoenstart waarbij de beste combinaties ter wereld gaan strijden voor de eerste punten van het kampioenschap.
Etienne Bax komt als regerend wereldkampioen naar Oss. In 2017 won Bax naast de wereldtitel en de Open Nederlandse titel ook met team Nederland de sidecarcross of nations en als kers op de taart veroverde hij ook de felbegeerde Hans de Beaufortbeker. Hij is overgeschakeld naar een nieuwe bakkenist in de vorm van Kaspars Stupelis maar beide mannen kennen elkaar door en door omdat ze in 2015 ook al eens samen wereldkampioen wist te worden.
Een combinatie die vorig jaar vriend en vijand verraste was die van Daniel Willemsen met Robbie Bax. Gedurende het seizoen werden ze steeds sterker en wonnen verschillende Grand Prix’s. Ze werden derde in de eindstand van het wereldkampioenschap maar gooien er dit jaar graag nog een schepje bij op om te gaan strijden voor de wereldtitel.
De twee Nederlandse combinaties zullen veel concurrentie ontvangen van Valentin Giraud met Elvijs Mucenieks. Al jaren is Giraud een titelkandidaat en ook in 2017 stond hij even aan de leiding in het kampioenschap. Giraud zal constanter moeten worden om de titel te kunnen pakken en hier wil hij in Oss graag mee beginnen.
In Oss zijn er verschillende combinaties die hoge ogen willen gaan gooien en mee willen gaan strijden voor de podiumplaatsen. Dit zijn Hermans/Musset, Veldman/van der Putten, en Vanluchene/van den Bogaart. Gevaarlijke outsiders voor een topklassering zijn van Werven/Mans en uiteraard niet te vergeten de Belgische combinaties van Sanders, Santermans en Dierckens.
Mike van Grinsven zal in Oss ijzersterk voor de dag willen komen in het Europees Kampioenschap Quads. Van Grinsven komt uit Heesch en rijdt dus een thuiswedstrijd in Oss. Vorig jaar liep hij een zware heupblessure op maar hier is hij nu weer goed van hersteld en heeft ondertussen alweer verschillende mooie successen weten te behalen. In Oss behoort de CRQF-rijder absoluut tot de favorieten voor de overwinning. Van Grinsven zal hierbij versterking krijgen van een sterke delegatie aan Nederlanders met daarbij regerend Nederlands Kampioen Ricardo Phoelich en Marc de Vries, die vorig jaar beiden om de winst streden in het EK Quads in Oldebroek.
Zowel bij de zijspannen als in de quadklasse hebben we kansen op podiumplaatsen voor de Laaglanders, mis het evenement dan ook niet en kom op 24 en 25 maart naar Oss om met eigen ogen te zien wie er vroeg in het seizoen al in vorm is. Voor meer informatie over de Grand Prix in Oss kunt u kijken op www.motorcluboss.nl

Bron Motocrossplanet.nl

Februari 4, 2018
Openingscross MCC De Kempen

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft zondag in Eersel de zijspan seizoensopener gewonnen. De wedstrijd ging over drie manches waarin Bax met tweemaal een tweede en een eerste plaats de zege naar zich toe wist te trekken. Voor ons was het weer de eerste keer in het zand en dat was in het begin even wennen. Ondanks dit hebben we fijn gereden en het niveau werd gedurende de dag steeds hoger. Het gevoel is goed en de komende weken bouwen we verder, vertelt Etienne Bax.
De volgende belangrijke wedstrijd is op zondag 4 maart in Lochem. Hier wordt op die datum de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden. Drie weken later is de start van het wereldkampioenschap in Oss.
Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:
1 Bax/Stupelis 69 Pnt
2 Willemsen/Bax 68 Pnt
3 Keuben/Rietman 56 Pnt
4 Closhe/van Hal 54 Pnt
5 Veldman/van der Putten 40 Pnt

 • Bron Motocrossplanet.nl

  Februari 4, 2018
  SMX GP @ Rudersberg

  Etienne Bax/Nicolas Musset met twee overwinningen richting titel


  De voorlaatste Grand Prix was in Duitsland, in Rudersberg. De MSC Wieslaufthal e.V. is een bekend club in het Wereldkampioenschap zijspancross. De club organiseerde reeds vele Grand Prix’s en daarvoor wedstrijden voor het Duits Kampioenschap. Het was dit jaar de 58e organisatie met opnieuw de GP Zijspannen als hoofdprogramma. Het bijprogramma bestaat in Rudersberg altijd uit de feesttent waarin het vanaf de vrijdagavond al groot feest was met diverse optredens. Valentin Giraud/Elvijs Mucenieks kwamen naar Rudersberg met een opdracht, de achterstand van 30 punten op de WK-leiders Etienne Bax/Nicolas Musset verkleinen om zo nog een kleine kans te houden op het behalen van de titel tijdens de finale GP in Markelo. In die opdracht slaagden de achtervolgers in het WK niet. Etienne Bax/Nicolas Musset waren heer en meester in Rudersberg en gaven helemaal niemand maar de kans om in de buurt te komen. Twee keer reden Bax/Musset de wereldtop zoek in de stijl van de kampioenen.


  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  SBR MX.nl

  September 09, 2017

  Blocky Pics is proudly powered by One.com
  and the Theme Adventure by Eric Schwarz
  ©Chris Blockhuys 2018

  Blockypics.be

  MX Photography