Blocky Pics is supported by

 

                                        If you want your logo here contact me
GP Vesoul                                 BK Hasselt                                      GP Strassbessenbach
                                                                                    

Klik op de affiche voor meer info

Blocky Pics

Januari 20, 2018
BK Hasselt
July 15, 2018
Intenational SMX Belleme
July 15, 2018
ONK Rhenen

Bax/Stupelis pakken de Dutch Sidecar Masters titel in stijl

Sidecarteam Bax heeft op circuit Kwintelooyen in Rhenen de Dutch Sidecar Masters titel in de wacht weten te slepen. Voor aanvang van de wedstrijd was het spannend want het verschil met de tweede combinatie, Hermans/Musset, was slechts 1 punt. Bax koos in beide manches voor de aanval en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten.
Het circuit van Rhenen was op en top geprepareerd en hierdoor begonnen Bax/Stupelis enthousiast aan de training. Ze bouwden het ritme rustig op en wisten een nette tweede tijd op de klok te zetten waarmee ze een ideale startplaats uit konden kiezen in de manches.

Verder lezen onder het logo van AMS

 

 

 • Blocky Pics
  Bron Motocrossplanet.nl

  July 7, 2018
  GP Lommel Sunday

  Bax-Stupelis winnen, Willemsen-Bax demonstreren, Vanluchene-van den Bogaart consolideren.

  Zo, met de titel weet U bijna alles over de Denicol GP voor zijspannen in Lommel. Maar uiteraard gaan we wel wat dieper in op een in geslaagde GP. Al viel de support race wat bleek uit wegens te weinig deelnemers. Maar het publiek was op de afspraak en genoot van twee mooie reeksen. De eerste stond bol van de spanning. De tweede liet vele monden van verbazing open vallen over zoveel 'sportief geweld' op een zijspan.
  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  SUPPORT RACE

  Blocky Pics
  Bron MX World.be

  June 24, 2018
  GP Lommel

  Blocky Pics

  June 23, 2018
  GP Kivoli Sunday

  Blocky Pics

  June 17, 2018
  GP Kivoli
 • Blocky Pics

  June 16, 2018
  Kevin Strijbos @ Gooik

  Een extra gallerij met de foto's van Kevin Srijbos

  Blocky Pics

  May 28, 2018
  BK Gooik

  AMC De Toekomst heeft zijn draai gevonden op het circuit in de Wijngaardbossstraat. Nagenoeg ongewijzigd gebleven lag de baan er gewoon p-e-r-f-e-c-t bij. 600.000 litre voorafgaan gesproeid water maakte dat de baan stofvrij bleef. De samenwerking met VMCF aangevuld met piloten van her en der zorgde voor het eerst dit seizoen voor gevulde starthekkens; De Juniores/Seniores 250 moesten zelfs eena antal afvallers naar een andere klasse sturen.

   

 • Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  Bron MX World.be

  May 27, 2018
 • Onk Varsseveld

  Blocky Pics

  May 20, 2018
  SMX GP Kramolin

  Hattrick voor Marvin Vanluchene en Ben v.d. Bogaart

  Een prachtig zonnige dag waarop de teams ’s morgens eerst nog eens de baan mochten verkennen in ze ”Warm-Up”-training. Vanluchene, Hermans, Bax en Cermak noteerden daarin de snelste rondetijden. WSC en Lamax Electronic maakten het mogelijk dat deze Lamax Grand Prix van Tsjechie live op TV te zien was. Directe uitzendingen via het platform van www.fimsidecarcross.com en bij MotorsTV direct aansluitend op de verslaggeving van de MXGP van Letland. Een geweldige sprong voorwaarts in de promotie van de zijspancross.

  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  BronSBR MX.nl

  May 14, 2018
  BK Lommel

  De foto's stonden al online toen wij nog aan ons bord soep zaten na afloop van de BMB-wedstrijd in Lommel. Was dit een topwedstrijd? Helaas, neen. De ochtend was grijs en grauw en we zijn er zeker van dat heel wat potentiele kijkers te lande besloten om maar ander vertier te zoeken voor de zondagmiddag. Het is zo pijnlijk om te zien hoe de inspanningen van de clubs om toch wedstrijden te organiseren zo slecht beloond worden. Want als je de rekensom maakt tussen de BMB vergunninhouders en de aanwezige rijders..... De piloten die er wel waren hebben hun stinkende best gedaan om er een mooi kijkstuk van de maken. Misschien niet altijd om de zege, maar we zagen toch enkele duels die meer dan de moeite waard bleken.
  Bij de Inters bleek Marc Boot, werkmier van dienst, zich niet doodgewerkt te hebben. Vijf ronden lang bleef hij Daymond Martens de baas. Mathias Plessers die gezwind mee draaide op de derde plaats kreeg dan een dreun. Tim Louis, aandachtig zesde, kreeg dat in de gaten en pakte meteen Bryan Engelen, Jack Bintcliff en Plessers in. Engelen herstelde en werd vierde voor Bintcliff. In de tweede reeks was Boot weer mee op avontuur maar de eerste ronde beviel hem niet. Als laatste kwam hij door terwijl voorin een ongenaakbare Martens snel een voldoende grote kloof sloeg op Plessers, Louis, Engelen en Emil Weckman.
  Bijgevolg ging de meeste aandacht naar Boot die echt wel heel veel animo in de koers legde. Laat ons volstaan met de zeggen dat zijn vaatje helemaal af was op de vierde plaats. Boot verdiende dus de spreekwoordelijk ’warme douche’ van de week, want hij was al van vrijdag in touw om de organisatie mee op poten te zetten.
  Hij sprong nadien even van de heftruck, om zijn beker af te halen. Louis leek last te krijgen van Weckman, maar versnelde dan. Ging vervolgens resoluut de strijd aan met Engelen en Plessers, die hij inpakte vijf ronden voor tijd. Puike koers van het vinnige Waaltje maar zijn gauwgenoot Martens was niet te kloppen. Tallon Verhelst was de beste Nationaal voor Wannes Van De Voorde.
  Yentel Martens’ verhaal - en dat van de 500 cc dus, is heel snel verteld.
  Het leek wel alsof hij twee keer als eerste aan de achterpoort van het teamatelier wilde zijn. Kopstart en boeken dicht dus, voor wat betreft de eindzege.Nathan Renkens probeerde bij te blijven, maar dat lukte niet. Daarom beperkte hij zich tot het vrijwaren van de tweede plaats. Roy Sillien leek wel derde te willen worden maar BK-leider Dietger Damiaens verprutste die ambitie. Man van de wedstrijd was de Finsea gastrijder Jami Numinen die vijfde werd, vanuit allerlaatste positie.
  Het zou hem in de slotreeks zuur opbreken. Hij was mee met de top zes, ging door over Thomas Vermijl naar vijf en zag dan ergens een man met een hamer staan. Wist toch nog vijfde te blijven ondanks het feit dat hij onderweg van ’muugte ’ was omgevallen. Martens die weer holeshotte, deed het aanvankelijk wat rustiger aan. Damiaens, weer op vier achter Silliën bleek over de meeste reserves te beschikken. Eerst Sillien en drie ronden later ook Renkens zorgden er voor dat Damiaens de beste was na Martens, maar vooral een prima zaak doet in het BK. Overigens. We stelden vast dat een rijder die twee reeksen won (Desalle/Mons) daar zestig punten voor kreeg. Het duurde even vooraleer we van de officials te weten kwamen dat elke deelnemers tien punten krijgt als hij traint. Zo, u leert ook alle dagen weer bij. Kevin Van Genechten was de beste Nationaal 500 voor Jerome Benonit.
  O ja: er was ook een BK-wedstrijd voor zijspannen. Vijf spannen waren er present op de Heeserbergen. En toch slaagden ze er in om in de eerste manche binnen de tien seconden te finishen. Die reeks werd gewonnen door Dierckens-Rostingt. Door in de tweede reeks tweede te worden achter de WK-leiders Vanluchene-van den Bogaart wonnen ze ook de eindstand.
  Geinteresseerd in ALLE uitslagen? HIER de link.

  Bron MX world.be

  April 29, 2018
  ONK Oss

  Bax en van Grinsven boeken belangrijke zeges in het ONK in Oss
  De zijspancombinatie Bax/Stupelis en Mike van Grinsven hebben in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Oss een belangrijke zege geboekt. Bax heeft dit jaar al veel tegenslag gekend maar reed ijzersterk en won beide manches. Mike van Grinsven kwam met een voorsprong van slechts twee punten op Joe Maessen naar Oss maar door een dubbele mancheoverwinning en wisselende uitslagen van de concurrentie, heeft hij zijn voorsprong weten te vergroten naar dertig punten.
  Achter Bax finishten Hermans/Musset op een tweede plaats in de zijspan klasse. Nadat ze in de eerste manche derde waren geworden, reden ze in de beginfase van de tweede manche aan de leiding. Toch moesten ze na een aantal ronden Bax laten passeren en finishten op een tweede plaats. Door deze constante score blijven ze in de running voor het kampioenschap en staan op slechts vier punten van de leidende combinatie op een derde plaats.
  Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de schade goed beperkt weten te houden in Oss. Ondanks dat Daniel verre van fit is door zes gebroken ribben en een klaplong wist hij derde te worden in het dagklassement (2-3) en is hiermee de nieuwe leider geworden in de tussenstand. Met nog twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap is het bijzonder spannend want de eerste drie combinaties staan binnen vier punten.
  De combinaties Vanluchene/van den Bogaart en Van Werven/Mans scoorde hetzelfde aantal punten waarmee ze op een gedeelde vierde plaats eindigden. Beide combinaties werden een manche vierde en een manche zesde en scoorden hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.
  Julian Veldman en Glenn Janssens kregen een flinke tegenslag voor de kiezen. In de eerste manche reden ze in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding en reden later stevig op een tweede plaats totdat ze af te rekenen kregen met mechanische problemen en de wedstrijd moesten verlaten. In de tweede manche finishte Veldman als vijfde maar door de uitval in de eerste manche verloren ze belangrijke punten voor het kampioenschap waardoor ze nu pas op een tiende plaats staan.
  Bij de Quads was Mike van Grinsven heer en meester voor eigen publiek. Joe Maessen verkocht zijn huid duur en deed er alles aan om het van Grinsven zo moeilijk mogelijk te maken. Echter door een mechanisch probleem moest hij in de eerste manche voortijdig de wedstrijd verlaten en verloor hiermee vele punten in de strijd om de titel. In de tweede manche revancheerde Maessen zich door als tweede te finishen.
  Regerend kampioen Ricardo Phoelich mocht achter van Grinsven als tweede plaats nemen op het podium (4-3) en Rick Haverdil maakte het podium compleet als derde (2-6).
  Op zondag 20 mei gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Varsseveld.
  Voor meer informatie over het ONK Zijspancross in Quads in Oss kunt u kijken op www.motorcluboss.nl en www.onk-motocross.nl

  Bron Motocrossplanet.nl

  April 22, 2018
  SMX GP Castelnau de Lévis Sunday

   

   

   

  April 8, 2018
  SMX GP Castelnau de Lévis

  Pre Qualifying

  Qualifying Race 1

  Qualifying Race 2

  April 7, 2018
  ONK Valkenswaard
  April 1, 2018
  Openings GP Oss

  Het WK zijspannen in Oss start met een eindzege en de Red Plate voor veteraan Daniël Willemsen. Met co-piloot Robbie Bax werd hij twee keer tweede in de reeksen. In de eerste manche gingen Valentin Giraud-Elvijs Mucenieks met de zege aan de haal. Willemsen werd tweede voor de Belgische tandem Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart. De top drie lag al na een doortocht vast. Koen Hermans, met Nicolas Musset in de bak werd vierde voor Julian Veldman-Siebe van der Putten. Wereldkampioen Etienne Bax-Kaspars Stupelis haalden het einde niet. Het duo was als negentiende door gekomen na een ronde. De spectaculaire opmars stukte ineen op de vierde plaats even voor half koers. De eerste berichten luiden dat Etienne zijn sleutelbeen zou gebroken hebben. Giraud leek op weg naar een dubbelslag, met Vanluchene die strak tweede reed. Maar in de vijfde ronden verloren Marvin en Ben twee plaatsen. Ze werden gepasseerd door Willemsen en Hermans. Sensatie dan in de achtste en negende ronde. Hermans greep Willemsen bij het nekvel en zagen tot hun verwondering een ronde verder Giraud aan de kant staan. Een kapot voortandwiel zou hen uit de race halen. Hermans won de reeks, maar Willemsen-Bax zijn de WK-leiders. Vreemde ontknoping dus maar met Vanluchene-van den Bogaart toch Belgen op het podium.

  Bron MX World.be

  March 24, 2018
  BK SMX Moerbeke-Waas

  March 11, 2018
  ONK Lochem
  March 4, 2018
  Openingscross MCC De Kempen

  De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft zondag in Eersel de zijspan seizoensopener gewonnen. De wedstrijd ging over drie manches waarin Bax met tweemaal een tweede en een eerste plaats de zege naar zich toe wist te trekken. Voor ons was het weer de eerste keer in het zand en dat was in het begin even wennen. Ondanks dit hebben we fijn gereden en het niveau werd gedurende de dag steeds hoger. Het gevoel is goed en de komende weken bouwen we verder, vertelt Etienne Bax.
  De volgende belangrijke wedstrijd is op zondag 4 maart in Lochem. Hier wordt op die datum de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden. Drie weken later is de start van het wereldkampioenschap in Oss.
  Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:
  1 Bax/Stupelis 69 Pnt
  2 Willemsen/Bax 68 Pnt
  3 Keuben/Rietman 56 Pnt
  4 Closhe/van Hal 54 Pnt
  5 Veldman/van der Putten 40 Pnt

 • Bron Motocrossplanet.nl

  Februari 4, 2018
  SMX GP @ Rudersberg

  Etienne Bax/Nicolas Musset met twee overwinningen richting titel


  De voorlaatste Grand Prix was in Duitsland, in Rudersberg. De MSC Wieslaufthal e.V. is een bekend club in het Wereldkampioenschap zijspancross. De club organiseerde reeds vele Grand Prix’s en daarvoor wedstrijden voor het Duits Kampioenschap. Het was dit jaar de 58e organisatie met opnieuw de GP Zijspannen als hoofdprogramma. Het bijprogramma bestaat in Rudersberg altijd uit de feesttent waarin het vanaf de vrijdagavond al groot feest was met diverse optredens. Valentin Giraud/Elvijs Mucenieks kwamen naar Rudersberg met een opdracht, de achterstand van 30 punten op de WK-leiders Etienne Bax/Nicolas Musset verkleinen om zo nog een kleine kans te houden op het behalen van de titel tijdens de finale GP in Markelo. In die opdracht slaagden de achtervolgers in het WK niet. Etienne Bax/Nicolas Musset waren heer en meester in Rudersberg en gaven helemaal niemand maar de kans om in de buurt te komen. Twee keer reden Bax/Musset de wereldtop zoek in de stijl van de kampioenen.


  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  SBR MX.nl

  September 09, 2017

  Blocky Pics is proudly powered by One.com
  and the Theme Adventure by Eric Schwarz
  ©Chris Blockhuys 2018

  Blockypics.be

  MX Photography