Blocky Pics is supported by

 

                                        If you want your logo here contact me
ONK Oss                                 GP Kramolin                                                           BK Lommel
                                                                                    

Klik op de affiche voor meer info

Blocky Pics

Januari 20, 2018
ONK Oss

Titelstrijd in het ONK Zijspancross nog volledig open bij aankomst in Oss
Met nog drie wedstrijden te gaan om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross is de titelstrijd nog volledig open. Op zondag 22 april staat de derde wedstrijd gepland op het prachtige circuit de witte Ruysheuvel in Oss. Na de succesvolle Grand Prix die hier eind maart werd verreden, weten de combinaties wat ze te wachten staat en kunnen ze tot het maximum gaan om de punten binnen te halen.
De leiders in het wereldkampioenschap Vanluchene/van den Bogaart komen naar Oss. Tijdens de Grand Prix wisten ze als derde te eindigen maar momenteel staan ze pas op een tiende plaats in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross. Ze kenden een moeilijke eerste wedstrijd in Lochem maar hebben hun draai nu duidelijk gevonden en zullen in Oss zeker hoge ogen gaan gooien.
Brown/Millard hebben de leiding in de tussenstand in handen maar worden op slechts 8 punten gevolgd door Willemsen/Bax. Het is even afwachten hoe fit Willemsen aan de start zal komen want hij brak tijdens de wedstrijd in Valkenswaard maar liefst zes ribben en is hier nog herstellende van. Willemsen zal zeker niet opgeven en tot op het tandvlees gaan om zijn kansen op een tiende nationale titel in leven te houden.
Ook met Hermans/Musset zal rekening gehouden moeten worden. In Lochem stonden ze naast Brown en Willemsen als derde op het podium en wisten bij de Grand Prix in Oss hun allereerste GP manchezege samen te pakken.
De combinatie Bax/Stupelis is alweer terug na de sleutelbeenbreuk van Etienne. Momenteel staan ze vijfde in de tussenstand maar zoals we van Bax gewend zijn, zit dit hem niet lekker en zal hij er alles aan doen om punten op de kopmannen goed te maken.
Combinaties waar in Oss ook zeker rekening mee gehouden moet worden zijn die van Dierckens/Rostingt, Veldman/Bijenhof, van Werven/Mans, Wilkinson/Chamberlain en Sanders/Haller.
Thuisrijder Mike van Grinsven als leider naar Oss
Bij de Quads komt thuisrijder Mike van Grinsven als leider in de tussenstand naar Oss. Van Grinsven heeft tot op dit moment constant gescoord in het kampioenschap en staat aan de leiding met een voorsprong van slechts twee punten op Joe Maessen. Beide rijders hebben al een behoorlijke voorsprong op Davy de Cuyper en Koen Jansen die beiden tegen een achterstand aan kijken van 23 punten. Marc de Vries staat vijfde met een achterstand van 25 punten op leider van Grinsven.
Voor meer informatie over de derde wedstrijd om het ONK Zijspancross in Quads in Oss kunt u kijken op www.motorcluboss.nl en www.onk-motocross.nl

Bron Motocrossplanet.nl

April 22, 2018
SMX GP Castelnau de Lévis Sunday

 

 

 

April 8, 2018
SMX GP Castelnau de Lévis

Pre Qualifying

Qualifying Race 1

Qualifying Race 2

April 7, 2018
ONK Valkenswaard
April 1, 2018
Openings GP Oss

Het WK zijspannen in Oss start met een eindzege en de Red Plate voor veteraan Daniël Willemsen. Met co-piloot Robbie Bax werd hij twee keer tweede in de reeksen. In de eerste manche gingen Valentin Giraud-Elvijs Mucenieks met de zege aan de haal. Willemsen werd tweede voor de Belgische tandem Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart. De top drie lag al na een doortocht vast. Koen Hermans, met Nicolas Musset in de bak werd vierde voor Julian Veldman-Siebe van der Putten. Wereldkampioen Etienne Bax-Kaspars Stupelis haalden het einde niet. Het duo was als negentiende door gekomen na een ronde. De spectaculaire opmars stukte ineen op de vierde plaats even voor half koers. De eerste berichten luiden dat Etienne zijn sleutelbeen zou gebroken hebben. Giraud leek op weg naar een dubbelslag, met Vanluchene die strak tweede reed. Maar in de vijfde ronden verloren Marvin en Ben twee plaatsen. Ze werden gepasseerd door Willemsen en Hermans. Sensatie dan in de achtste en negende ronde. Hermans greep Willemsen bij het nekvel en zagen tot hun verwondering een ronde verder Giraud aan de kant staan. Een kapot voortandwiel zou hen uit de race halen. Hermans won de reeks, maar Willemsen-Bax zijn de WK-leiders. Vreemde ontknoping dus maar met Vanluchene-van den Bogaart toch Belgen op het podium.

Bron MX World.be

March 24, 2018
BK SMX Moerbeke-Waas

March 11, 2018
ONK Lochem
March 4, 2018
Openingscross MCC De Kempen

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft zondag in Eersel de zijspan seizoensopener gewonnen. De wedstrijd ging over drie manches waarin Bax met tweemaal een tweede en een eerste plaats de zege naar zich toe wist te trekken. Voor ons was het weer de eerste keer in het zand en dat was in het begin even wennen. Ondanks dit hebben we fijn gereden en het niveau werd gedurende de dag steeds hoger. Het gevoel is goed en de komende weken bouwen we verder, vertelt Etienne Bax.
De volgende belangrijke wedstrijd is op zondag 4 maart in Lochem. Hier wordt op die datum de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden. Drie weken later is de start van het wereldkampioenschap in Oss.
Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:
1 Bax/Stupelis 69 Pnt
2 Willemsen/Bax 68 Pnt
3 Keuben/Rietman 56 Pnt
4 Closhe/van Hal 54 Pnt
5 Veldman/van der Putten 40 Pnt

 • Bron Motocrossplanet.nl

  Februari 4, 2018
  SMX GP @ Rudersberg

  Etienne Bax/Nicolas Musset met twee overwinningen richting titel


  De voorlaatste Grand Prix was in Duitsland, in Rudersberg. De MSC Wieslaufthal e.V. is een bekend club in het Wereldkampioenschap zijspancross. De club organiseerde reeds vele Grand Prix’s en daarvoor wedstrijden voor het Duits Kampioenschap. Het was dit jaar de 58e organisatie met opnieuw de GP Zijspannen als hoofdprogramma. Het bijprogramma bestaat in Rudersberg altijd uit de feesttent waarin het vanaf de vrijdagavond al groot feest was met diverse optredens. Valentin Giraud/Elvijs Mucenieks kwamen naar Rudersberg met een opdracht, de achterstand van 30 punten op de WK-leiders Etienne Bax/Nicolas Musset verkleinen om zo nog een kleine kans te houden op het behalen van de titel tijdens de finale GP in Markelo. In die opdracht slaagden de achtervolgers in het WK niet. Etienne Bax/Nicolas Musset waren heer en meester in Rudersberg en gaven helemaal niemand maar de kans om in de buurt te komen. Twee keer reden Bax/Musset de wereldtop zoek in de stijl van de kampioenen.


  Verder lezen onder het logo van AMS

   

   

  Blocky Pics
  SBR MX.nl

  September 09, 2017

  Blocky Pics is proudly powered by One.com
  and the Theme Adventure by Eric Schwarz
  ©Chris Blockhuys 2018

  Blockypics.be

  MX Photography